

Downtown Simcoe Business Improvement Area Board of Management Meeting

DATE: Wed. June 11, 2025 **TIME:** 12:00 PM **LOCATION:** Simcoe BIA Office, 26 Peel St., Simcoe

AGENDA

- 1. 12:00 PM Welcome and Meeting Called To Order
- 2. 12:00 PM Approval of the Agenda
- 3. 12:05 PM Pecuniary / Conflict of Interest Declarations
- **4. 12:10 PM** Acceptance of Board Meeting Minutes of May 14, 2025 (5 min)
- **5. 12:15 PM** Business Arising From The Minutes (5 min)
- **6. 12:20 PM** Correspondence (10 min)
 - a) Letter to Amy Fanning, Treasurer, Norfolk County, Requesting A Budget Amendment For Additional Reserve Funds for 2025 and Email Response - attached
 - b) Simcoe Heritage Friendship Festival Request For Sponsorship see attached letter
- 7. 12:30 PM Committee Reports for Board Discussion (20 min)
 - a) Executive Committee Did not meet
 - b) Beautification Committee Meeting held on June 4, 2025
 - c) Communications/Events Committee Meeting held on June 6, 2025
- **8. 12:50 PM** Financial Report (10 min)
 - a) Cheque Report for the Month of May See attached
 - b) 2025 Budget and Projections to Year End as of May 31, 2025 See attached
 - c) Expenditures From Reserve Funds and Special Project Funds See attached
- **9. 1:00 PM** Other Business / Round Table (25 min)
 - a) Update on the 2024 Financial Audit
 - b) Update on the Canada Summer Jobs Program "Street Ambassador"
 - c) Update on the Canada Wide BIA ShopLocal2Win Campaign see attached email
 - d) Year to Year Comparison of Reserve Funds See attached information
 - e) Sharing Office Space With the Simcoe & District Chamber of Commerce Discussion
 - f) Recycling for Businesses in the BIA Area Who is responsible for notifying the businesses of the changes?
 - g) Concerns Raised By Members Regarding Drugs, Homelessness, and Policing
- **10. 1:25 PM** Next Meeting Dates (5 min)
 - Board of Management Meeting Wednesday July 9, 2025 12:00 PM
 - Beautification Committee Meeting Wednesday July 2, 2025 12:15 PM
 - Communications/Events Committee Meeting Friday July 4, 2025 11:00 AM
 - Executive Committee Meeting At the Call of the Chair
- 11. 1:30 PM Adjournment